طرح درج قیمت تولیدکننده دست دلالان را از سفره مردم قطع می کند
محمدصالح جوکار در مراسم تجلیل از برگزیدگان صنعت، و معدن استان یزد که با حضور معاون وزیر صمت برگزار شد،اظهار داشت: یزد استانی معدنی است و این منابع خدادادی امروز در اختیار اقتصاد کشور ما قرار گرفته و شهرک های صنعتی و مناطق ویژه اقتصادی، مزایای بسیاری را برای ما ایجاد کرده و در کنار اینها، همنوایی مدیران یزد، در حمایت و پیشتیبانی از صنعتگران یزد تاثیر داشته است.
نماینده مردم یزد، اشکذر،بخش ندوشن و دهستان سورک در مجلس شورای اسلامی عنوان کرد: در دهه های اخیر شاهد بودیم که بخش صنعت و معدن پیشتاز رشد اقتصادی در کشور ما شده و در چشم انداز اقتصادی کشور به عنوان یک راهبرد اساسی به آن نگاه شده و می توان گفت که در حوزه صنعت و معدن با اشتغالزایی مولد توانستیم سرانه درآمد کشور را افزایش دهیم و در کنار آن سفره مردم را غنی کنیم.
جوکار ادامه داد: امروز وقتی درآمد سرانه کشور را نگاه کنیم، در حوزه صنعت و معدن 40 تا 50 درصد تولید ناخالص ملی ما مربوط به این عرصه است و بیش از 33 درصد اشتغال و 75 درصد صادرات غیرنفتی ما را شامل می شود که این نشان دهنده نقش صنعت در رشد اقتصادی کشور ماست.
وی افزود: صنعتگران و معدنکاران به عنوان پیشران های این عرصه و فعالان موثر در امر جهش تولید، افزایش بهره وری و سرانه درآمد کشور به شمار می روند.
نماینده مردم یزد و اشکذر در مجلس با اشاره به نامگذاری سال 1400 عنوان کرد: توانستیم بخشی از این شعار را محقق کنیم و امیدواریم در سال آینده با حضور دولت کارآمد و انقلابی، این روند را تسریع کرده و مشکلات پیش روی صنعتگران از جمله کمبود نقدینگی و سرمایه در گردش را برطرف کنیم.
جوکار گفت: 74 هزار میلیارد سپرده مردم در سال 1400 در بانکها بود که تنها 49 هزار میلیارد آن تبدیل به تسهیلات شد و در اختیار واحدهای تولیدی قرار گرفت که این میزان 66 درصد سپرده ها را تشکیل می دهد در حالی که در سال 90 و 91 نسبت منابع نسبت به تسهیلات، 115 درصد بود و این تفاوت این پیام را می دهد که بخش مهمی از سرمایه های استان، از یزد خارج می شود.
وی یادآور شد: در 18 ماه گذشته، 17 هزار و 800 میلیارد تومان پول از استان یزد خارج شده و استانی که روزی سرمایه استانهای دیگر را جذب می کرده امروز به این وضعیت رسیده و در شرایطی که یزد بهشت سرمایه گذاری ایران است، چرا باید سرمایه های آن خارج شود.
نماینده مردم یزد و اشکذر در مجلس افزود: امیدواریم که صنعتگران و کارآفرینان با مدیریت جدید استان و مدیران دیگر بتوانند زمینه های مشارکت بیشتر مردم و سرمایه گذاران در استان را فراهم کنند.
جوکار ادامه داد: اگر کمک ها و فعالیت های اجتماعی صنعتگران و معدنکاران یزد نبود، نمی توانستیم از شرایط بحرانی کرونا خارج شویم زیرا اینها از اکسیژن تا تجهیزات پزشکی، بیمارستانها را حمایت و همراهی کردند.
وی در مورد بحث تمرکززدایی نیز عنوان کرد: یزد استان سرمایه گذاری بخش خصوصی است و بسیاری از مشاغل غیرحاکمیتی را می توان به بخش خصوصی واگذار کرد و دولت نباید در همه امور تصدی گری کند.
جوکار در مورد نقش کارگاه های کوچک در رشد اقتصادی کشور عنوان کرد: بیش از نیمی از صنایع تولیدی ما کارخانجات زیر 50 نفر اشتغال ایجاد کرده اند و اگر این واحدها در روستاها و شهرهای کوچک ایجاد شوند، به طور قطع مشکلاتی که امروز در حوزه اقتصاد داریم، برطرف خواهد شد.
نماینده مردم یزد و اشکذر در مورد بودجه 1401 نیز اظهار داشت: نگاه دولت بحث ثبات اقتصادی و عدم دست اندازی به صندوق توسعه و استقراض از بانک مرکزی همچنین استفاده بهینه از منابع ارزی به ویژه ارز ترجیحی برای آماده کردن نهاده های دامی و کالاهای اساسی برای مردم اختیار به عهده دولت گذاشته شد و 9 میلیارد دلار به دولت اعطا شد تا برنامه ریزی کند تا دچار گرانی در این کالاها برای مردم نباشیم.
وی در مورد موضوع حمایت از تولید نیز افزود: گرچه مجلس مصوباتی برای رفع موانع تولید داشت، صنعتگران گلایه هایی داشتند و با مشکلات برق و گاز تولید کاهش یافت و این شرکت ها موظف شدند که ضررهای صنعتگران به واسطه قطع برق و گاز را جبران کنند.
جوکار در مورد درج قیمت ها روی کالاها بیان کرد: کار بسیار خوبی است که از مرحله تولید تا مصرف درج قیمت انجام می شود.
وی در پایان یادآورشد: بخشی از گرانی ها متوجه دلالانی است که از تولیدکننده تا مصرف کننده فعالیت می کنند و این طرح دست دلالان را از سفره مردم قطع می کند و امیدواریم این کار نو که در دولت سیزدهم آغاز شده، منشأ خیر و برکت برای مردم باشد./